Wie zijn we

Volleybal heeft altijd al geleefd in Groot Lille, men had drie clubs: Smash Poederlee, Vlam Wechel en 't Hoekske Gierle. Smash Poederlee en 't Hoekske Gierle werden na enige tijd één club en Wegi Groot - Lille is als volleybalclub ontstaan uit de fusie van Vlam Wechel en 't Hoekske Gierle. Dit gebeurde in 2000. Als club trachten we vooral iedereen de kans te geven om deel te nemen aan volleybal. Zowel competitief als recreatief!

 

Senioren

Momenteel telt Wegi-volley Groot Lille 3 dames en 2 heren senioeren ploegen. Verder zijn er ook nog drie teams in de recreatieve competitie, 2 Dames ploegen en 1 Heren ploeg.

 

Jeugd

Sinds 2008-2009 heeft de sportieve cel van de jeugdwerking duidelijke lijn uitgetekend en weet men waar men naartoe wil met de jeugd. Vaak, te vaak, wordt er gezegd wie jeugd heeft, heeft toekomst. Wel WeGi-Volley Groot Lille zegt liever wie jeugd heeft moet er iets mee doen? We zijn als club als het ware van nul moeten beginnen maar als je nu ziet dat het jeugdledenaantal met 60% is toegenomen kunnen we enkel stellen dat het harde werken loont. Onze jeugdwerking mag absoluut gezien worden, alsook het jeugdtrainerkorps! .

 

Bewegings- en Volleybalschool 'Bob en Saartje'

Voor kinderen vanaf de derde kleuterklas tot het tweede leerjaar bieden wij op zaterdagvoormiddag de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met de volleybalsport. Bij de bewegingsschool ligt de nadruk vooral op plezier en spel. Op een speelse manier gaat men werken aan lichaamsbesef rond thema's zoals hoog-laag, smal-breed, groot-klein, en verschillende soorten van balvaardigheid: werpen, vangen, rollen, botsen, ...

Recreatieven

Sinds 2007 neemt volleybalclub Wegi ook deel aan de GERVVOT-competitie. GERVVOT is een organisatie die ervoor zorgt dat recreatieve volleybalploegen uit de omgeving van Turnhout op een vriendschappelijke en sportieve manier tegen elkaar kunnen spelen. Momenteel heeft onze club één gemengd team in de recreatieve competitie.

Om onze volleybalclub ook op recreatief niveau verder uit te bouwen zijn wij op zoek naar nieuwe spelers/speelsters om ons team te komen versterken, ongeacht leeftijd of niveau.

Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met Greet Meulders via 0479 24 43 61 of recreatief@wegi.be. Of kom na overleg met de ploegverantwoordelijke eens een kijkje nemen op een van de trainingen op woensdagavond van 20.30u tot 22.30u in sporthal Balsakker te Lille.

Randactiviteiten

Wat zou een sportclub zijn zonder randactiviteiten. Onze grootse randactiviteit is ons minivoetbaltornooi. Dit loopt al meer dan 35 jaar en is uitgegroeid tot één van de grotere tornooien in omstreken (ieder jaar rond de 70 inschrijvingen) Meer info vind je op de tornooi site.

Dan zijn er nog tal van kleinere activiteiten, het 1e weekend van september is het steeds de jeugdstage, tijdens de winterperiode is er onze geweldig gezellige winterbar, in februari is er ons pannenkoekenweekend, dan organiseren wij nog om de twee jaar een bijscholing voor trainers, etc